KAPITEL 4. FAMILJ - SLÄKT – OCH LÄNGTAN EFTER BARN

En familj kan se ut på många sätt

Mamma, pappa och barn är en slags familj men inte så vanlig längre. Folk gifter sig gärna men verkar skilja sig snabbare än någonsin. Nu kan familjen se ut hur som helst vilket jag tycker är bra så länge alla inblandade trivs. Tycker man inte om sin familj eller kanske inte tycker att den räcker till då skapar man sig en extrafamilj.

Släkten är värst

Eller inte. Som ung hade jag svårt att inse fördelarna med mostrar, fastrar, farbröder och kusiner. Som medelålders är jag lite ledsen för att jag inte har några kvar. Men har man lite tur kan man nästla in sig i sin kärestas släkt eller i någon väninnas släkt. Det fungerar faktiskt över förväntan. Om du inte gjort det än så gör det snarast.

Längtan efter barn

Den kom aldrig till mig, den där längtan efter barn. Jag väntade och väntade men förgäves. Den fysiska värken efter att hålla ett litet barn och känna dess lätta tyngd och snusa in babydoften, den kom aldrig till mig. Jag snusade och höll i min systerdotter och hissade upp henne i luften så hon skrattade och så lämnade jag glatt tillbaka henne. Jag satt inte ens barnvakt åt min systers barn. Jag har helt enkelt ingen mamma-gen. Det är inget jag saknar och jag har tur som en tokig då jag välsignats med närbesläktade barn som nu är vuxna. Vad skulle mitt liv vara utan er?!

Men så kom längtan efter en valp men det är en helt annan historia.

 

Reminder: Berätta för maken att vi firar midsommar på en kennel i år igen.