Sams simskola

Frida på Dogland lär Sam simma och han lär sig snabbt.

När Sam var valp förra sommaren tog jag beslutet att han ska inte få bada i sommar. Korkat beslut tycker säkert många men jag hade mina själ.

Vi har strandtomt och jag ville inte ha en valp som ideligen stack iväg till vattnet på egen hand. Det skulle sluta i ständiga konflikter vilket jag tycker är onödigt.

Ett säkert sätt att få en liten valp dålig i magen är att låta den bada ofta och mycket vilket säkert skulle ha blivit fallet då Sam har havet in på knuten.

Det där med att lära sig simma får han göra nästa år tänkte jag.

Nästa sommar kom och Sam vill inte och kan inte simma. Trots både mina och storasysters Gullan försök att få ut honom på djupt vatten. Nej han har inte för avsikt att simma utan skuttar bara glatt omkring där han bottnar. Jag ångrar för en liten stund mitt beslut att att inte låta valpen bada men så tänker jag att jag får väl lära honom och ta hjälp av ett proffs.

Jag älskar proffs. Folk som kan sina grejer riktigt bra. Nu hittade jag ett proffs som heter Frida som är fysioterapeut hon skulle hjälpa mig att lära Sam och simma.

Sam fick på sig en flytväst och Frida lockade lugnt ned honom i vattnet via en ramp. Då började han plaska helt frenesiskt men då tog hon in honom och bara höll honom stilla så han fick känna att han flöt och så fick han en leksak i munnen och så simmade han. Hurra!

Nöjda och glada lämnade vi Frida med rådet att låt honom bada med flytväst i början.

Nu skulle vi till landet och simma i havet.

Sam vill gärna men törs inte

Jag vill jag vill

Fem minuter senare

Nu så simmar Sam och tillsammans med syster Gullan dyker han från bryggar och simmar långt efter apporter. Pust!

Ja ja själva apporteringen är väl inte nåt att hurra för men det vet jag löser sig. Lesley betedde sig på samma sätt.