LP II Rossmix Good Decision "Lesley"

Lesley 2001 - 2013

Lesley dansade in i mitt liv i januari 2002 och sedan dess blev livet definitivt roligare. Lesley var en hund med mycket humor och var alltid glad och liksom sin mamma alltid hungrig.

Tillsammans har vi gjort det mesta. Från utställningar till tävlingslydnad och vidare tränat apportering och faktiskt startat på ett working test som gick över förväntan bra.

Han har lekt sig igenom ett MH (mentalbeskrivning hund).

Han har charmat många utställningsdomare och får nästa jämnt CK och har stod tvåa många gånger - men aldrig etta. Vilket säkert var rätt. Han var en gullig hund men inte den snyggaste men som han kunde vifta på sin svans, spetsa öronen och le med ögonen. För att inte tala om hans utstrålning. Den var svår att matcha.

På tävling
Alla gånger vi tävlat i lydnad har han fått omnämningen provets gladaste hund! Och han har plockat alla sina första pris på raken.

Hans tävlingskarriär lade vi på hyllan då han fyllde sex år. Han var startklar för lydnadsklass tre men stora tunga hundar tar tyvärr fysisk skada av den snabba och intensiva tävlingslydnaden och Les är en hund som gör allt snabbt vilket har slitit på hans rygg. Den dagen jag vill satsa på tävlingslydnaden ska jag välja en lättare och smidigare ras. Men än så länge är rasen golden retriever på pricken för mig och vi leker lite tävlingslydnad och apportering är kul att träna.

Viltspår
För en äldre hund kunde kanske spårarbete vara något. Lesley tyckte att spåra varjätteroligt. Alldeles för roligt - det gick för fort. Han var som ett lokomotiv. Förvisso spårsäker men tempot! För att få ned honom i tempo måste jag cykla honom i ca en timme samt låta honom hämta in ett gäng dummisar. Att starta på ett anlagsprov var inte att tänka på. Det var helt enkelt för lätt.

Lesley fick ett långt liv hos oss men en sommarmorgon 2013 tog det slut. Han fick somna in efter att blivit akut sjuk. Lesley blev 11.5 år men blev aldrig gammal, han förblev en glad och spralliga hund hela livet. Två år efter att han lämnat oss värker det fortfarande i mitt hjärta när jag tänker på honom. Har skrivit lite om hur det kan kännas att sörja en hund. Sorgen efter Lesley 

  • Lesley 5 månader.

  • Les sover på bordet.

  • Han var galen i vatten. Allt vatten.

  • Apport.

  • Med lekkamraten Emil.

Bästa fågelhunden! Lesley jagade iväg canadagäss med stor iver men när jag ropade stanna och kom då tvärvände han. Fantastiska lilla hund.

Apporter i träd är extra roligt.

Nio år gammal får Lesley ett blodöra.

De sista åren motionssimmade jag Lesley varje dag som vädret tillät. Han simmade längder fram och tillbaka mellan våra bryggor.

Alltid full fart.

Som jag saknar den hunden. Fast Sam har många av Lesleys älskansvärda egenskaper vilket jag är mycket glad för.