KAPITEL 3. VÄNSKAP

Vänner och bekanta

Mina bästa vänner ryms i en hand. Förut hade fem och nu har jag fyra. Det är vänner som jag kan ringa mitt i natten och som hjälper mig med allt de kan och förmår. Vänner som känner mig väl och som tycker om mig ändå. Jag är så glad i mina fyra vänner. Självklart ska man vara rädd om dem och vårda vänskapen ömt.

Men man har behov av olika slags vänner. Goda vänner som man gärna umgås med på olika sätt. Jag har vänner jag gärna reser med, vänner jag delar hundintresset med, mina kulturvänner och inte att förglömma f.d. arbetskamrater och krogkamrater.

Något som också är bra att ha är en manlig vän. Gärna en gammal före detta pojkvän. Ibland är det skönt att diskutera män med en man. De kan ge nya infallsvinklar på mycket.

Vänskap på sociala medier

Det är väl ingen som tar Facebook på allvar längre. Eller Instagram heller för den delen. Äkta vänskap kräver långa träffar öga mot öga eller via telefon. Allt annat är bara tjafs.

När språket blir falskt

Bästa du! Finaste du! Bra där! Jag tror jag kräks. 🤒

Vänskap och ärlighet

Man kan tycka att man ska kunna vara ärlig med sina vänner. Jag säger som Brasse i Fem myror; fel, fel, fel. Om man vill vara komplett ärlig har man snart inga vänner kvar. Inte så att jag menar att man ska ljuga men vissa sanningar mår bäst av att aldrig sägas.

 

Reminder: Jag måste komma på ett sätt att fint påpeka att kära vänninan måste börja raka sig.