LP II Sangold Trollar På Proven "Smilla"

Smilla 1997 - 2009

Hon var min första golden retriever och orsaken till att jag älskar rasen och att jag utbildade mig till hundinstruktör.

Egentligen var Smilla en för bra hund för en nybörjare som jag. Jag skulle önska att jag fick henne nu - när jag har erfarenhet av rasen och vet en del om hur man tränar hundar. Istället blev det Smilla som tränade mig och vilken lärare hon varit.

Drygt tolv år fick vi tillsammans och vi har hunnit med en del. Vi har tränat, tävlat, gått mängder med kurser men framförallt har vi haft det roligt tillsammans.

Länge var hon flockens ledare och in i det sista ledde hon promenaderna. Smilla själv gick nästan aldrig i koppel.

Smilla har varit med och fostrat fyra goldenpojkar och en goldentik samt min systers golden Sally. Varje valp jag tagit hem har hon genast tagit till sig och ömt lekt och fostrat.

Hur kunde den busiga och styvnackade valpen bli en sådan följsam, klok och lydig hund? Vi har gjort en resa tillsammans Smilla och jag.

Smilla var en pigg och aktiv hund in i det sista. Hon fick ett långt och vad jag hoppas ett gott liv hos mig. Det tog slut tisdagen den 8 september 2009.

Veterinären bekräftade det jag anat en tid. Smilla hade dålig lungkapacitet pga av en stor klump/tumör i ena lungan. Hon hade dessutom blåsljud i hjärtat samt riktigt dåliga blodvärden. Det fanns inget hopp längre. Röntgenbilden var mycket tydlig och beslutet att låta henne somna var inte svårt att ta. Men att ta farväl var tungt.

Jag har skrivit om Smillas och mina äventyr på http://www.valptips.se/smilla_startsida.html.

 

Reddy, Smilla och Lesley.

Smilla 10 år gammal och i finfin kondition.

Smillas sista sommar.

En gammal dam tar sig en simtur.

Smilla hade verkligen känsla för snö.

Smilla älskade husse mest i hela världen.